ALPACOS – šilčiausių šventinių dovanų parduotuvė!

heading_title

Prekės ženklas ALPACOS – tai unikalūs drabužiai šeimai ir aksesuarai namams, pagaminti iš alpakos jauniklių vilnos. Gamtos kūriniu vadinama vilna ypač vertinama dėl savo minkštumo, švelnumo ir patvarumo. Padovanokite artimam ne tik šilumą, bet ir pačias geriausias emocijas!

ALPACOS šalikas, pirštinės, kojinės, pledas ar megztinis iš „baby“ alpakos vilnos – jauki, nepamirštama ir labai vertinama Kalėdų dovana. Pati geriausia ir švelniausia alpakos vilna gaunama pirmą kartą kerpant gyvūną. Visi ALPACOS gaminiai yra ekologiški, o gamyboje naudojamos tik natūralios, aukštos kokybės medžiagas. ALPACOS užburia savo patogumu ir amžinai madingu dizainu, o prie kūno prigludusi vilna suteikia begalinį komfortą.

Pirmiausia alpakos buvo pradėtos auginti dėl vilnos. Alpakų vilna yra labai šilta, šešis kartus šiltesnė, tačiau lengvesnė už avies vilną. Taip yra dėka ypatingos vilnos plauko struktūros. vilnos plaukeliai per visą jų ilgį turi oro burbuliukus, todėl atspindi šiluminę spinduliuotę. Jeigu šaltyje priglausite alpakų vilnos gaminį prie savo kūno, atrodys, kad jis teikia šilumą. Tai yra dėl minėtos vidinės plauko struktūros. Karštyje – atvirkščiai, apsirengus alpakos vilnos drabužiu, visiškai atspindimi saulės spinduliai, todėl yra vėsu ir gaivu.

Alpakų vilnos drabužiai yra hipoalerginiai, ypatingai tinka vaikams ir jų jautriai odai. Šios vilnos drabužiai puikiai sugeria drėgmę ir apsaugo nuo žvarbaus oro. Alpakos vilna tikras išsigelbėjimas alergiškiems, jautrią kūno odą turintiems žmonės. Ši vilna neturi lanolino, todėl nesukelia alergijų. Taip pat neturi avies vilnai būdingo kvapo, kuris daugeliui yra nemalonus. Alpakų vilna kvėpuoja labiau nei termo drabužiai, todėl ypač tinka aktyviam žiemos laisvalaikio leidimo būdui.

ALPACOS gaminiai džiugina universalumu, nenusibostančiu dizainu ir  dėl ypatingai geros kokybė nesusidėvi daug sezonų. Alpakos vilna yra tris kartus atsparesnė trinčiai už avies. Ši vilna skalbiasi geriau už kitas vilnas, nes paviršius yra lygus, visi nešvarumai lengvai nuslysta ir nelimpa.

Alpakos jauniklių vilna į Lietuvą atkeliauja iš Pietų Amerikos. Ją pasaulyje vertina tie, kurie pirmenybę teikia natūralumui, ilgaamžiškumui ir tvariai madai. Alpakos jauniklių vilna yra lyginama su kitais aukštos kokybės pluoštais: kašmyru, angora, mohera. Įdomu tai, kad alpakos vilnos gaminių gamybos metu nenukenčia nė viena alpaka. Todėl šios vilnos drabužius ar namų aksesuarus labai mėgsta šiems gyvūnams neabejingi žmonės. O alpakos išties labai mielos, atsispirti jų žavesiui sunku. Tai – smalsūs, ramūs ir socialūs gyvūnai.

Alpakų mažylių vilna yra minkštesnė už medvilnę, tvirtesnė už moherą, prabangesnė už kašmyrą ir spindi kaip šilkas. Dažniausiai greitosios mados drabužiuose galima rasti vos kelis procentus alpakos jauniklių vilnos. Beveik visi ALPACOS drabužiai yra pagaminti tik iš alpakos jauniklių vilnos. Kai kur sudėtį papildo itin vertinama „Pima“ medvilnė. Išskiriamos net dvidešimt šešios skirtingos alpakų vilnos spalvos. Pasauliui vis labiau atsigręžiant į natūralumą, natūraliai gaunamos spalvos tampa ypač populiarios. Nė vienas šio pasaulio gyvūnas neaplenkia alpakos spalvų palete.

ALPACOS prekės ženklo tikslas – pripildyti harmonija ir šiluma kasdienį žmogaus gyvenimą. Taip pat parodyti, kad gyvenimas gali būti paprastas, o laimę gali atnešti gamta, tyrumas, gėris ir tyla. Atraskite magišką ALPACOS pasaulį ir pasidalinkite juo su mylimais žmonėmis per šventes!